You, the petitioner
1633008140765

Stop 5,4 miljard liter grondwater voor kartonfabriek Parenco

4,521 signatures

Elk jaar pompt Parenco 5,4 miljard liter grondwater uit de bosbodem van de Veluwe voor haar productieproces in Renkum. Het bedrijf is aan de Rijn gelegen en weigert al twintig jaar hier gezuiverd rivierwater voor te gebruiken.

Petition

We

bewoners van Gelderland vinden dat de bossen en landgoederen van de Veluwe veel meer beschermd moeten worden tegen verdroging.

 

establish that:

  • dat de bossen en landgoederen bedreigd worden door de verdroging als gevolg van de opwarming van de aarde en de enorme grondwateronttrekking van de Veluwe,
  • Dat al twintig jaar aan Parenco wordt gevraagd rivierwater te gebruiken in plaats van bron- en bodemwater,
  • dat jaarlijks 5,4 miljard liter water onttrokken wordt uit de bosbodem van de Zuidelijke Veluwezoom,
  • dat de provincie Gelderland niet optreedt tegen de natuurverwoestende wateronttrekking ondanks de wettelijke verplichting de Natura 2000 gebieden te beschermen.

 

and request

het provinciebestuur van Gelderland om de Zuidelijke Veluwe daadwerkelijk te beschermen tegen verdroging van de bosbodem. De kartonfabriek Parenco te verplichten haar grondwater onttrekking gefasseerd af te bouwen. Deze afbouw moet zo snel mogelijk door Parenco worden uitgevoerd.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Gelderland 
Petition desk:
Closing date:
2024-05-12 
Lead petitioner:
Joost Blasweiler 
Organisation:
Arnhemse Bomenbond  
Website:

History

Signatures

Updates

Woensdagochtend 31 januari Aanbieding van de Petitie en handtekeningen. Welkom !

De petitie wordt aangeboden aan het bestuur van de Provincie Gelderland op woensdag 31 januari 2024. Om 9.30 uur verzamelen in het Provinciehuis op de Markt in Arnhem.

+Read more...

Kom je ook ? De aanbieding gebeurt door Extension Rebellion Arnhem en de Arnhemse Bomenbond. Er zijn nu bijna 3300 handtekeningen verzameld. De overlast van Parenco voor de volksgezondheid en de natuur moet gaan stoppen. Je bent van harte welkom !

2024-01-24

ondersteuning bewonersgroepen

De peititie wordt ondersteund door Vereniging Vijf dorpen in 't Groen en Stichting Milieuwerkgroepen Ede -Bennekom.

De Arnhemse Bomenbond is samenwerkingsverband van: Bloei! In Arnhem, Actievoerders voor de bomen in Arnhem, Stichting EDSP ECO, Natuur en Milieu Schuytgraaf, Werkgroep Behoud Bomen in Arnhem, Elderveld Groen, Redactie Bomen en Bos, Werkgroep Klingelbeek, Werkgroep Doorwerth, Arnhems Peil. .

2021-10-18